nieuws

AM tekent erfpachtaanbieding 75 woningen Zuidas

regios

Dienst Zuidas en AM ondertekenden gisteren de erfpachtaanbieding voor de ontwikkeling van 75 woningen in deelgebied Kop Zuidas, ten oosten van de RAI. Deze woningen worden gebouwd aan de Zuidelijke Wandelweg. Naar verwachting begint de bouw eind 2013.

Op 5 juni 2012 hebben de partijen en COD al een Letter of Intent ondertekend voor de gefaseerde ontwikkeling van deze woningen. Deze overeenkomst was een uitwerking van een ontwikkelrecht dat in het verleden voor dit gebied is verkregen. COD, AM en Dienst Zuidas onderzoeken gezamenlijk hoe het overige deel van het ontwikkelrecht voor nog 175 woningen in Kop Zuidas vorm kan krijgen.

De woningen in H4 en H5 hebben woonoppervlakten van ongeveer 60 m2 tot 100 m2. De realisatie van de woningen en parkeergarage is in handen van BAM Woningbouw en BAM Civiel. Architect van het complex is Studioninedots. Beoogd belegger is Bouwinvest (Dutch Residential Fund).    

Reageer op dit artikel