nieuws

AM ontwikkelt woningen Overveen samen met bewoners

regios

AM en de gemeente Bloemendaal gaan in samenspraak met omwonenden het Marinehospitaalterrein in Overveen ontwikkelen. Dit jaar maken partijen een definitief stedenbouwkundig plan, een beeldkwaliteitsplan en een ontwerpbestemmingsplan.

AM ontwikkelt woningen Overveen samen met bewoners

Op de locatie wil AM zestig tot maximaal negentig woningen ontwikkelen. Met behulp van onder meer crowdsourcing wil AM potentiële kopers mee laten ontwerpen.

Via een webenquête kunnen belangstellenden hun woonwensen kenbaar maken, zodat zowel de planopzet als de woningontwerpen zoveel mogelijk kunnen worden afgestemd op de vraag. AM doet dit al jaren met succes door de toepassing van social media en internetsites als Funda en Google. Na afronding van de enquête worden serieus geïnteresseerden uitgenodigd voor woonwensengesprekken, waaraan ook de betrokken stedenbouwer en architect deelnemen.

Het college van burgemeester en wethouders van Bloemendaal heeft vorig jaar het schetsontwerp voor het Marinehospitaalterrein vastgesteld. Voor het ontwerp zijn intensieve gesprekken gevoerd met de klankbordgroep, die ook in het vervolgtraject bij het plan betrokken blijft. Het schetsontwerp biedt ruimte aan een breed woningaanbod, met appartementen, vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijwoningen.

Reageer op dit artikel