nieuws

AM en BAM ronden bouw af hoofdkantoor Capgemini

regios

Vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development en BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht hebben vandaag het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland opgeleverd. Het gebouw bevindt zich in Leidsche Rijn Centrum Noord en omvat 21.000 m2 vloeroppervlak, geheel gehuurd door Capgemini.

AM  en BAM ronden bouw af hoofdkantoor Capgemini

Het hoofdkantoor van Capgemini (consultancy, technology en outsourcing) ligt aan de A2 en pal aan het nieuwe NS-station Leidsche Rijn. Dankzij grote vloeroppervlakken en de directe nabijheid van het NS-station is het gebouw bij uitstek geschikt voor het nieuwe werken dat Capgemini enkele jaren geleden implementeerde.

Het nieuwe kantoor, ontworpen door Ibelings van Tilburg Architecten in Rotterdam, omvat vier kantoorverdiepingen boven een tweelaagse parkeergarage. Daarnaast is er een parkeergebouw gebouwd. Bij de ontwikkeling van het kantoor was duurzaamheid een leidend principe. Het kantoor heeft dan ook het prestigieuze Breeam-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald. BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht, BAM Advies & Engineering en BAM Techniek hebben vanaf het definitieve ontwerp voor de engineering gezorgd. Door middel van Lean- en BIM-bouwen konden de gebouwen in slechts veertien maanden worden neergezet.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel