nieuws

Woonbron ‘niet op vingers getikt’ om ss Rotterdam

regios

Woonbron heeft geen valse voorstelling van zaken gegeven aan zijn toezichthouders over de exploitatie van de ss Rotterdam. Dat verklaart de corporatie in reactie op een artikel in het Financieele Dagblad (FD) van 20 maart.

Woonbron ‘niet op vingers getikt’ om ss Rotterdam

 Volgens de krant gaf Woonbron een te rooskleurig beeld van de exploitatie van het schip. De corporatie zou daarom herhaaldelijk op de vingers zijn getikt.

Sinds 2009 betaalt Woonbron voor een periode van tien jaar 3,8 miljoen euro per jaar aan dochter Rederij De Rotterdam, eigenaar van de oceaanstomer. Daarmee is 45 procent van de omzet van de dochter gegarandeerd. Op basis daarvan stemden de commissarissen keer op keer in met verhoging van de kosten voor de opknapbeurt, aldus het FD. De begrote kosten bedroegen 6 miljoen euro. Uiteindelijk stopte de teller pas bij 250 miljoen euro. Woonbron sloot een contract voor de ss Rotterdam met hotelexploitant Hoscom, maar daaraan zou de corporatie veel minder verdienen dan ze aan huur voor het schip betaalt.

Op de financiële details gaat Woonbron in zijn verklaring niet in. De corporatie stelt wel: ‘We hebben onze toezichthoudende organen altijd consequent en feitelijk geïnformeerd. Zowel vooraf, tijdens als achteraf over afspraken, ontwikkelingen en cijfers. Wij zijn dan ook niet op ‘onze vingers getikt’ over een valse voorstelling van zaken, zoals het artikel in het FD suggereert.’

Reageer op dit artikel