nieuws

Vidomes kocht grond mogelijk te goedkoop

regios

De Raad van State schorste het bestemmingsplan Nieuw Mariënpark in Leidschendam-Voorburg. De grond is mogelijk door de gemeente te goedkoop verkocht aan de woningcorporatie Vidomes en de Katholieke Stichting Mariënpark (KSM).

Vidomes kocht grond mogelijk te goedkoop

Dat meldt Aedes, brancheorganisatie van corporaties, op haar website. De Raad van State stelt dat de gemeente de beschuldiging over de te lage grondprijs nog niet heeft kunnen weerleggen. Een bodemprocedure moet nu duidelijkheid brengen.

Het plan Nieuw Mariënpark voorziet in dertig verzorgingsplaatsen voor psychogeriatrische bewoners, 27 zorgwoningen en twaalf verzorgingsplaatsen in een zorghotel, commerciële ruimten voor zorggerelateerde detailhandel, dienstverlening, kantoren en dergelijke. Daarnaast komen er 28 sociale huurwoningen, 41 huurwoningen in de vrije sector, 37 koopwoningen, een verdiepte parkeerkelder met 124 parkeerplaatsen, twee parkeerhoven voor in totaal 106 auto’s, drie parkeerplaatsen voor mindervaliden en 23 parkeerplaatsen aan de Prins Bernhardlaan.

Vidomes zegt dat de bodemprocedure minimaal een vertraging van het project veroorzaakt van tweeënhalve maand. Het is volgens de corporatie ook mogelijk dat de uitspraak leidt tot een definitieve vernietiging van het bestemmingsplan. Omwonenden van het geplande Nieuw Mariënpark hebben de zaak aanhangig gemaakt, omdat ze bezorgd zijn over een geplande woontoren. Bewoners vrezen forse schaduwhinder en mogelijk een kille wind.

Reageer op dit artikel