nieuws

Van Rey wil weer in gemeenteraad Roermond

regios

De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad. Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar. Om die reden wil Van Rey dat het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid verschaft over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem.

Van Rey wil weer in gemeenteraad Roermond

Dat zei vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD in Roermond afgelopen vrijdag. De leden van de VVD Roermond beslissen in september of Van Rey als kandidaat op de lijst staat, zei Püper.

Van Rey neemt al enige tijd deel aan de fractievergaderingen. Binnen de fractie bestaat daarover verdeeldheid, aldus Püper. Een deel van de fractie zou liever hebben dat Van Rey wegbleef zolang hij verdachte is in het corruptieonderzoek. Van Rey was niet voor commentaar bereikbaar.

Het hoofdbestuur van de VVD zegt dat de plaatselijke afdeling de kandidatenlijst voor gemeenteraad vaststelt. ‘Maar in het algemeen vindt het hoofdbestuur het niet wenselijk dat personen die verdachte zijn in een strafrechtelijk onderzoek op kandidatenlijsten van de VVD komen te staan’, aldus een woordvoerster.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Van Rey van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Een onderzoekscommissie concludeerde vorig jaar dat Van Rey als wethouder van Roermond de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt in zijn contact met de plaatselijke bouwmagnaat Piet van Pol.

Reageer op dit artikel