nieuws

Tilburg voert koopzondagen gedoseerd in

regios

Tilburg voert koopzondagen gedoseerd in. Wethouder Erik de Ridder (CDA) heeft dat maandagavond gezegd tegen de gemeenteraad.

Tilburg voert koopzondagen gedoseerd in

Een meerderheid in de gemeenteraad wil winkeliers tot een wetswijziging in de Eerste Kamer zo veel mogelijk koopzondagen bieden. Maar veel fracties willen ook niet riskeren dat er in december geen koopzondagen over zijn als een besluit in de Senaat uitblijft.

Door een uitspraak van de rechter zijn er in Tilburg officieel geen koopzondagen meer mogelijk. De afgelopen weekeinden gingen veel winkels toch open. De gemeenteraad moet nu beslissen hoe het maximum aantal koopzondagen van twaalf dit jaar wordt verdeeld. De raad komt zo snel mogelijk bijeen om een formeel besluit te nemen. Misschien is zondag alweer een koopzondag toegestaan.

Reageer op dit artikel