nieuws

Stadskantoor Heerlen in Schinkelkwadrant-Zuid

regios

Het nieuwe stadskantoor van de gemeente Heerlen moet worden gebouwd in het gebied Schinkelkwadrant-Zuid, ook bekend als winkelcentrum De Plu. Dat heeft de gemeenteraad van Heerlen gisteren besloten.

Stadskantoor Heerlen in Schinkelkwadrant-Zuid

De meerderheid van de Heerlense raad stemde in met een amendement waarin niet alleen wordt gekozen voor de Schinkelkwadrant als huisvesting voor de ambtenaren. Ook moet het college binnen een jaar met een plan komen voor de herontwikkeling van het huidige stadskantoor aan de Geleenstraat.

Het college kiest twee locaties voor het stadskantoor. De ene locatie van 7.000 m2 komt in Schinkelkwadrant-Zuid. Voor de resterende 4.000 m2 wordt naar een andere mogelijkheid gezocht. Bij een financiële vertaalslag is gebleken dat het oorspronkelijke plan van 11.000 m2 in het Schinkelkwadrant-Zuid niet valt binnen de door de raad vastgestelde financiële kaders. Daarom is gezocht naar een alternatief. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar het Maankwartier. Mocht dat uitmonden in een huurcontract, dan voldoet de gemeente ook aan de verplichting van de huurgarantie die is afgegeven voor het Maankwartier.

Doordat de gemeente kiest voor 7.000 m2 stadskantoor op deze locatie, wordt de realisatie van het plan Schinkelkwadrant-Zuid mogelijk. De winkels en daarboven liggende kantoren in het gebied staan grotendeels leeg. Een herontwikkeling zou een impuls betekenen voor het stadscentrum. Op basis van de nieuwe situatie heeft projectontwikkelaar Plu CV (vertegenwoordigd door Multi Vastgoed) het plan verder uitgewerkt. Er komt 21.000 m2 winkelruimte, horeca en leisure over diverse winkellagen. Boven de winkellagen komt het stadskantoor met een ingang aan de Geerstraat. Verder voorziet het plan in ongeveer twintig appartementen. Naar verwachting begint de bouw eind 2013 en wordt het project eind 2015 opgeleverd.

Reageer op dit artikel