nieuws

Stadgenoot zoekt belegger voor Argentinië

regios

Woningcorporatie Stadgenoot zoekt wegens teleurstellende verkoop een belegger die de gehele tweede fase van het woningproject Argentinië in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam wil kopen. Dit meldt Het Parool.

Stadgenoot zoekt belegger voor Argentinië

In een advertentie in Het Financieele Dagblad worden geïnteresseerde partijen opgeroepen zich te melden. De woningen zijn alleen in een totaalpakket te koop. Het gaat in totaal om 108 appartementen. De eerste fase van eveneens 108 appartementen ging vorige zomer in de verkoop met vraagprijzen tussen de 327.000 en 520.000 euro. Daarvan zijn er nu 44 verkocht voor tussen de 273.000 en 368.000 euro, exclusief erfpacht van 45.000 tot 67.000 euro.

Het luxe appartementencomplex aan de Oostelijke Handelskade is ontwikkeld voor de koopsector. Door de slechte economische omstandigheden en het instorten van de koopwoningmarkt lukt het Stadgenoot niet voor de laatste bouwfase van het project individuele kopers te vinden. Ook niet na aanpassing van de vraagprijs. Zelfstandige exploitatie van de woningen in het betaalbare vrije-sectorhuursegment acht Stadgenoot gezien de hoogte van de investering evenmin haalbaar.

Reageer op dit artikel