nieuws

Rotterdam verbetert het Stadhuisplein

regios

Ondernemers rondom het Rotterdamse Stadhuisplein, ontwikkelaar MAB en de gemeente investeren in verbeteren van het Stadhuisplein van Rotterdam. Een in het oog springend onderdeel van de plannen: de twee horecapaviljoens die een barrière vormen tussen de Coolsingel en het Stadhuisplein, verdwijnen.

Rotterdam verbetert het Stadhuisplein

Het plein is populair en vormt het decor van een bruisend uitgaanscentrum maar heeft een wat armoedige uitstraling. Om échte veranderingen op het plein mogelijk te maken moest een aantal hobbels worden genomen. Zo moest er een nieuwe bestemming komen voor het deels leegstaande vastgoed aan de noordzijde van het plein, moesten de terrassen worden verbeterd en moest er een oplossing komen voor de twee horecapaviljoens die het plein afsnijden van de Coolsingel. Daarnaast moest ook de buitenruimte worden opgeknapt.

Al deze hobbels zijn inmiddels genomen. De twee horecapaviljoens verdwijnen op het moment dat de vervangende ruimte in het project Cool63 aan de noordzijde van het plein gereed is, begin 2015. Bovendien hebben de horecaondernemers en vastgoedeigenaren aan de noordzijde van het plein vergevorderde plannen om serres aan te bouwen. Vooruitlopend daarop zullen de horecaondernemers hun terrassen deze zomer al meer open maken. De grote opknapbeurt begint in 2014.

Reageer op dit artikel