nieuws

Rochdale stopt met nieuwbouw en ontslaat honderd man

regios

Woningcorporatie Rochdale ontslaat honderd van de huidige 500 medewerkers. Ook zal de Amsterdamse corporatie grotendeels stoppen met nieuwbouw. Rochdale zegt hiertoe te worden gedwongen door de verhuurderheffing en saneringsheffing.

Rochdale stopt met nieuwbouw en ontslaat honderd man

Rene Grotendorst, voorzitter van de raad van bestuur: ‘De veel te hoge verhuurderheffing komt ook nog eens bovenop de saneringsheffing voor Vestia. We moeten daarom onze organisatiekosten drastisch verlagen, renovatieprojecten versoberen, nieuwbouwprojecten grotendeels annuleren en snijden in de begrotingen voor sociaal beheer en klein onderhoud.’

De corporatie moet in de loop van 2014 terug van 500 naar 400 medewerkers. Er is al behoorlijk ingekrompen; vestigingskantoren zijn gesloten en er wordt met minder managers gewerkt. Op onderhoud en de dienstverlening wordt niet bezuinigd. ‘Als het om investeren gaat, richten we ons vooral op woningverbetering en niet op nieuwbouw. De woningverbeteringen worden minder ingrijpend dan voorheen.’

Reageer op dit artikel