nieuws

Punt achter dossier Campus Maastricht

regios

De gemeente Maastricht, Maastricht University en corporatie Servatius sloten donderdag een akkoord over een nieuwe bestemming voor het Campusterrein en de bouw van een nieuwe sporthal voor de universiteit. Daarmee zetten zij een punt achter de al jaren slepende Campusaffaire.

Punt achter dossier Campus Maastricht

Er is ook afgesproken dat onderlinge claims en aansprakelijkheden van tafel zijn. Servatius wilde voor de universiteit op de Campus een groot gebouwencomplex bouwen met onder meer kantoren, studentenhuisvesting, sporthal en commerciële ruimtes. Maar in 2009 trok Servatius de stekker uit het project vanwege de hoge kosten. Er bleef een verlies over van 70 miljoen euro. Het braakliggende bouwterrein wordt met een meter grond opgehoogd, ingezaaid met gras en deels gebruikt als parkeerterrein. De talloze ingeheide palen blijven in de grond zitten. De bouw van de nieuwe sporthal wordt nog aanbesteed.

Reageer op dit artikel