nieuws

Opening winkelcentrum Banne Centrum in Noord

regios

Het nieuwe winkelcentrum Banne Centrum aan het Bezaanjachtplein in Amsterdam Noord is geopend. Dat meldt woningcorporatie Rochdale. Het gaat om een project van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningstichting Rochdale.

AM en Rochdale werken samen aan vernieuwing van de Banne. In totaal gaat het om 7.300 m2 winkels, 3.400 m2 sport en cultuur, ongeveer 200 woningen en 451 parkeerplaatsen. Andere partners in het project zijn belegger Syntrus Achmea en gemeente Amsterdam. In winkelcentrum Banne Centrum is ruimte verhuurd aan onder andere supermarkten Lidl en Plus, Blokker, Zeeman, Mitra, Kruidvat, Primera en veel lokale winkeliers. Volgens de winkelcentrumwebsite is 85 procent van de beschikbare winkelruimte verhuurd.

De 200 woningen bestaan uit 149 koopwoningen en 51 sociale huurwoningen, waarvan 28 voor senioren. Volgens Rochdale openen op 31 augustus ook de Bibliotheek, het Huis van de Wijk, de kinderopvang en de sportfaciliteiten de deuren.   

Reageer op dit artikel