nieuws

Onderzoek naar vernieuwing Stadshart Zoetermeer

regios

De gemeente Zoetermeer en Unibail-Rodamco onderzoeken de komende maanden samen met andere grote eigenaren de mogelijkheden van vernieuwing van het Stadshart. Dit is van belang om ook in de toekomst de concurrentie met andere steden en winkelcentra aan te gaan, aldus de gemeente. De ambitie is om een modern, comfortabel en aantrekkelijk stads- en winkelcentrum te creëren.

Onderzoek naar vernieuwing Stadshart Zoetermeer

Unibail-Rodamco, eigenaar van een groot deel van het Stadshart, is initiatiefnemer van het vernieuwingsplan. Het bedrijf wil dat het Stadshart een aantrekkelijke plek blijft om te wonen en te winkelen. De gemeente Zoetermeer wil graag constructief meedenken. Uitgangspunt hierbij is de door de gemeenteraad vastgestelde Visie Binnenstad 2030. Voor de zomer moet een concept-structuurplan klaar zijn. Hierin staan de ambities en uitgangspunten, maar ook hoe het Stadshart er in grote lijnen uit kan komen te zien. Na de zomer wordt besloten of het structuurplan verder zal worden uitgewerkt.   

Reageer op dit artikel