nieuws

Leeuwarden neemt onroerend goed over

regios

De gemeenteraad van Leeuwarden besloot maandag 25 maart 2013 het onroerend goed van Ontwikkelbedrijf Leeuwarden over te nemen. De welstandsrichtlijnen voor de wijk Blitsaerd worden aangepast. Dit maakt goedkoper bouwen mogelijk.

Leeuwarden neemt onroerend goed over

Door de economische crisis kwam Ontwikkelbedrijf Leeuwarden in financiële problemen. De gemeenteraad heeft besloten om het onroerend goed van het bedrijf over te nemen. Hier is een lening bij de Rabobank van 3,1 miljoen euro voor nodig. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de overname van de grond en de nodige lening. Vijf fracties hebben gezamenlijk een motie ingediend met onder andere het verzoek om de acquisitie van de Johannes de Doperkerk te intensiveren. Dat is nu nog onderdeel van het Ontwikkelbedrijf Leeuwarden. De motie is met algemene stemmen aangenomen.        

Reageer op dit artikel