nieuws

Laurentius moet ontslagen directeur doorbetalen

regios

Laurentius moet zijn eind oktober ontslagen directeur Vastgoed en Financiën toch blijven doorbetalen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch eind vorige week bepaald.

De Bredase woningcorporatie ontsloeg directeur Joop Peijen, omdat hij zijn machtspositie zou hebben misbruikt. Hij zou personeel onder druk hebben gezet om te zwijgen en zo het forensisch onderzoek bij de woningcorporatie hebben gefrustreerd.

Zijn ontslag was gebaseerd op verklaringen van vijf ‘geïntimideerde’ medewerkers. Het hof zegt in zijn uitspraak te twijfelen aan de verklaringen van deze medewerkers. Volgens het hof zijn de verklaringen onvolledig. Hun subjectieve mening is te dun voor ontslag op staande voet. Ook heeft Laurentius ‘op geen enkele wijze’ rekening willen houden met een weerwoord. Peijen wil zijn baan nog steeds terug, maar dat lijkt niet haalbaar. Interim-directeur Karin Rosielle acht hem nog steeds verantwoordelijk voor de slechte financiële situatie van Laurentius.

Reageer op dit artikel