nieuws

In Tilburg 98 winkels toch open op zondag

regios

In Tilburg waren zondagmiddag 98 winkels open, terwijl dat niet mocht. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente.

In Tilburg 98 winkels toch open op zondag

De bijna honderd winkels krijgen deze week een brief van de gemeente. Daarin staat het ‘voornemen van een last onder dwangsom’, waarin wordt bevestigd dat ze voor de tweede keer in overtreding zijn. Openen de winkeliers hierna nog een keer hun deuren op zondag, dan krijgen ze een boete. ‘Hoe hoog die dwangsom wordt, durf ik niet te zeggen. Er is geen standaardbedrag voor, het zou zelfs per winkel kunnen verschillen’, vertelt de woordvoerder.

In Tilburg is sinds een aantal weken gesteggel over illegale koopzondagen. In eerste instantie handhaafde de gemeente het verbod niet, totdat kleine winkeliers en een stichting tegen de koopzondag dreigden met een kort geding als de gemeente niet zou controleren. De stad is nu bezig met een nieuwe verordening waardoor de koopzondag wel weer officieel mogelijk wordt. Op 18 maart neemt de gemeenteraad daarover een besluit. De lokale D66 wil al eerder duidelijkheid.

Reageer op dit artikel