nieuws

Hoogste punt studentencomplex Woudestein

regios

De bouw van het U-gebouw in Rotterdam bereikte op 27 februari zijn hoogste punt. Het U-gebouw op campus Woudestein telt vijftien verdiepingen en moet plaatsbieden aan 372 (internationale) studenten.

Hoogste punt studentencomplex Woudestein

Vestia Rotterdam Stadswonen realiseert het gebouw in eigen beheer. De eerste studenten nemen er vanaf eind augustus hun intrek, aldus Vestia.

Eind januari hebben woningcorporatie Vestia en Stichting Studenten Huisvesting (SSH) een principeakkoord bereikt over de verkoop van ruim 1.400 bestaande en in aanbouw zijnde studentenwoningen van Vestia aan SSH. Het U-gebouw maakt deel uit van deze overeenkomst. Met deze aankoop richt SSH zich in Rotterdam op de verhuur van short stay-eenheden. Dit zijn woningen die voor maximaal één jaar worden verhuurd aan buitenlandse studenten gedurende hun studieverblijf in Rotterdam.

Op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) neemt de behoefte aan huisvesting voor internationale studenten toe. Het aantal studenten uit het buitenland neemt toe door de uitbreiding van het aantal internationale opleidingen. De EUR en Vestia Rotterdam Stadswonen werken al enkele jaren samen bij de huisvesting van studenten. De realisatie van het U-gebouw maakt deel uit van de herontwikkeling van het universiteitsterrein. De EUR bouwt momenteel aan een duurzame en levendige campus.

Reageer op dit artikel