nieuws

Helft benodigde klushuizen Kleiburg verkocht

regios

De kans dat de laatste originele Bijlmerflat in Amsterdam-Zuidoost ontkomt aan de slopershamer, is weer een stap dichterbij. Er zijn in maart 35 appartementen als klushuis verkocht in de flat Kleiburg. Het consortium De Flat moet voor 1 juli in totaal 70 kluswoningen zien te verkopen om te voorkomen dat het complex tegen de vlakte gaat.

Helft benodigde klushuizen Kleiburg verkocht

De verkoop van de eerste 100 van de 500 woningen begon zaterdag 2 maart. Dinsdag kon een woordvoerder van het consortium melden dat de verkoop met 35 verkochte woningen precies halverwege is.

Woningcorporatie Rochdale zette het gebouw in 2011 voor een symbolisch bedrag van 1 euro te koop. De in 1971 gebouwde kolos is een van de grootste gebouwen van Nederland. Kleiburg is de laatste klassieke Bijlmerflat van tien verdiepingen hoog die nog niet is gesloopt of gerenoveerd. Kopers mogen de woningen aan elkaar koppelen en achter de voordeur inrichten naar eigen smaak. De verkopers knappen de rest van de flat op.

Reageer op dit artikel