nieuws

Dijksma standvastig in Hedwigepolder

regios

Het ontpolderde gebied in de Hertogin Hedwigepolder moet ook echt goede en mooie natuur worden. Niet ontpolderen is geen optie meer. Dat is de boodschap waarmee Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, gisteren tijdens haar eerste officiële bezoek aan de Hedwigepolder kwam.

Dijksma standvastig in Hedwigepolder

In december nam het kabinet het besluit de polder onder water te zetten. Dit gebeurde na jarenlang gesteggel over al dan niet geheel of gedeeltelijk ontpolderen. Gisteren liep de staatssecretaris eerst met eigenaar Gery de Cloedt door de polder. Daarna sprak ze met belangenverenigingen en met de gemeenteraad van Hulst, waaronder de Hedwigepolder valt.

In Zeeland heerst angst dat de haven van Antwerpen het ontpolderde gebied gaat gebruiken voor industrie. Dijksma gaf aan dat de polder niet zomaar onder water wordt gezet. ‘We moeten goede en mooie natuur creëren.’ Ze probeerde de vrees voor eventuele verdere ontpoldering of verdieping van de Westerschelde weg te nemen. ‘Verder ontpolderen is nog niet voorzien en is niet aan de orde.’

Met de ontpoldering van de Hedwigepolder wordt schade aan de natuur door verdieping van de Westerschelde gecompenseerd. Als alles volgens plan verloopt, begint het project in 2016 en is het in 2019 klaar.

Reageer op dit artikel