nieuws

Delfzijl concentreert winkels in centrum

regios

Het gemeentebestuur van Delfzijl wil het winkelgebied in het centrum van Delfzijl concentreren. Het stelt hiervoor een ‘detailhandelsregisseur’ aan die dit traject begeleidt.

Delfzijl concentreert winkels in centrum

Om een en ander praktisch aan te pakken komt er een vastgoedfonds om bepaalde verplaatsingskosten te kunnen betalen en wordt op korte termijn een maatadvies per ondernemer opgesteld.

Het winkelgebied van Delfzijl zit te ruim in zijn jas en naar verwachting is er op termijn nog minder commerciële ruimte nodig in de regio. Om een aantrekkelijk centrum – met een regionale functie – te kunnen blijven houden, wil de gemeente winkels in een daarvoor aangewezen kernwinkelgebied concentreren. Dit betekent dat een deel van de bestaande bedrijven moet worden verplaatst. Dat is een ingewikkeld traject waarin veel overleg en afstemming moet plaatsvinden tussen de betrokken partijen. De detailhandelsregisseur moet hierin een belangrijke rol gaan spelen.    

Reageer op dit artikel