nieuws

Bouwfonds realiseert woonwinkelcentrum Lombok

regios

Bouwfonds Ontwikkeling is gestart met de realisatie van woon- en winkelcentrum Buenos Aires in Utrecht. Naar verwachting worden de 84 woningen en 2300 m2 aan winkelruimten medio 2014 opgeleverd.

Bouwfonds realiseert woonwinkelcentrum Lombok

In Lombok verrijst op een prominente plek een nieuw gebouw met 84 appartementen. Deze worden zowel in de huur- als in de koopsector aangeboden en worden naar verwachting medio 2014 opgeleverd. Daarnaast komt er 2.300 m2 aan winkelruimte. Albert Heijn en Gall & Gall tekenden eerder al voor een deel van deze ruimte. Zij openen naar verwachting ook medio 2014 hun deuren.

Dick Helsloot van Bouwfonds Ontwikkeling: ‘Met de realisatie van Buenos Aires op de kop van Lombok wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de afronding van deze levendige en kleurrijke wijk.’ Wijkwethouder en wethouder Wonen Gilbert Isabella: ‘Na een lange periode mogen we er trots op zijn dat er ondanks de crisistijd weer aan zo’n mooi woonproject wordt doorgebouwd in samenspraak met ontwikkelaar, bouwer en de bewoners. Een topplek in Lombok waar de Kanaalstraat en de oude binnenstad elkaar raken. En een mooie aanvulling op de Utrechtse woningmarkt voor starters.’

De Kop van Lombok in Utrecht ondergaat de komende jaren een complete metamorfose en biedt straks ruimte aan een mix van wonen, werken, een supermarkt, kleine winkeltjes en een eigentijdse moskee met een groot sociaal cultureel centrum. De Kop van Lombok is een ontwikkeling van Bouwfonds Ontwikkeling. Onder het gebouw realiseert de gemeente een tweelaagse parkeergarage met ongeveer 230 plaatsen.

Reageer op dit artikel