nieuws

Bouwfonds levert 300 woningen op in Sliedrecht

regios

Bouwfonds Ontwikkeling heeft de driehonderdste woning van het project Baanhoek-West in Sliedrecht opgeleverd. Van deze woningen heeft Bouwfonds er 296 verkocht.

Bouwfonds levert 300 woningen op in Sliedrecht

Baanhoek-West is een groen en waterrijk plan aan de zuidrand van Sliedrecht, nabij de Biesbosch, de Alblasserwaard en Kinderdijk. Het woongebied krijgt 950 woningen en eigen voorzieningen als basisscholen, kinderopvang, een sportzaal en een gezondheidscentrum.

Het project bestaat uit vier deelplannen, meest eengezinswoningen in de koopsector. Bouwfonds Ontwikkeling neemt ongeveer 80 procent van de ontwikkeling voor haar rekening. Bouwfonds is gebiedsontwikkelaar van het hele project en verantwoordelijk voor het openbaar gebied. Andere ontwikkelaars zijn Blokland (18 procent) en Zondag (2 procent). Ongeveer 15 procent van de 950 woningen bestaat uit sociale huurwoningen.

Binnenkort maakt Bouwfonds meer bekend over de mogelijke ontwikkeling van een appartementencomplex voor starters en eenpersoonshuishoudens vlakbij het station. Louis van Loon van Bouwfonds Ontwikkeling: ‘We zijn er trots op in deze tijd de driehonderdste woning op te leveren. Vooral de mogelijkheid voor kopers om zelf hun woning af te bouwen met keuken, toilet en badkamer, is in Baanhoek-West erg populair en draagt bij aan het succes.’

Reageer op dit artikel