nieuws

Bouwfonds begint met ontwikkeling wijk Broekhorn

regios

Bouwfonds Ontwikkeling begint deze week met de aanleg van de toekomstige haven bij Broekhorn, het nieuwe woongebied tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Onlangs zijn de eerste grondwerkzaamheden begonnen voor het Havenkwartier, een van de in totaal vier deelgebieden van Broekhorn.

Bouwfonds begint met ontwikkeling wijk Broekhorn

De contouren van het plan worden nu zichtbaar. Broekhorn is de nieuwbouwlocatie tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard, aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Het project omvat zo’n 550 nieuwe koopwoningen.

In het Havenkwartier wordt een jachthaven aangelegd met plaats voor zo’n tachtig boten. Per boot kan vanuit Broekhorn worden doorgevaren naar het IJsselmeer en de Noordzee. Het natuur- en recreatiegebied Oosterdel (het Rijk der Duizend Eilanden) ligt tegenover de jachthaven en is zowel met de boot als te voet of op de fiets goed bereikbaar.

Broekhorn wordt een nieuwe groene buffer tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard, aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Door de laagbouw en architectuur, de ruime tuinen en de waterrijke omgeving krijgt dit gebied een dorpse sfeer. De plandelen worden omgeven door water, grenzen aan een ecologische zone en liggen op steenworp afstand van Broek op Langedijk en het stadscentrum van Heerhugowaard.

Reageer op dit artikel