nieuws

Bejaardentehuis Apeldoorn wordt wooncomplex

regios

Bouwhuis Groep herontwikkelt een voormalig bejaardentehuis in Apeldoorn tot een wooncomplex met 98 huurstudio’s. Dat meldt directeur Jonald Bouwhuis.

Bejaardentehuis Apeldoorn wordt wooncomplex

De studio’s zijn bedoeld voor starters en eenpersoonshuishoudens. Het gebouw De Robijn krijgt 86 kleine studio’s van 26 m2 en twaalf grotere van 36 m2.

Het gebouw is een belegging van Bouwhuis Groep. De studio’s zijn bedoeld voor mensen die ‘een nieuwe start moeten maken in het leven’. ‘Mensen na een echtscheiding, mensen wier partner is overleden, jongeren die zelfstandig gaan wonen. Deze mensen komen in de huidige crisis bij de banken nauwelijks aan een hypotheek. Er is behoefte aan goedkope woonruimte in de vrije huursector. Voor deze doelgroep biedt De Robijn onderdak.’ Alle studio’s krijgen een nieuwe badkamer, en worden geschilderd en voorzien van sanitair en keukenblok. De verhuur van de studio’s is net begonnen.

De initiatiefnemer spreekt van ‘een woonvorm met familiegevoel’. Op de begane grond moeten gezamenlijke woonvoorzieningen komen zoals een huiskamer, tv-ruimte, een serre, poolbiljart, flexwerkplekken en een ontvangsthal. In de keuken worden elke dag verse maaltijden bereid die men voor vijf à zes euro kan bestellen. Er zijn aparte logeerkamers voor kinderen van alleenstaande vaders die hun papaweekend hebben. Ook heeft elke verdieping een eigen miniwasserette met wasmachines, wasdrogers en strijkplank.

De appartementen worden verhuurd door Domica in Apeldoorn. De huurprijzen variëren van 345 euro kale huur voor een kleine studio en 425 euro kale huur voor de grotere. De servicekosten bedragen 145 tot 150 euro per maand. Daarnaast kan men ook apart een parkeerplaats huren. Naar verwachting komen de eerste studio’s het vierde kwartaal van 2013 gereed.  

Reageer op dit artikel