nieuws

Begin bouw winkelcentrum Miereakker Reeuwijk

regios

Gisteren begon de bouw van het nieuwe winkelcentrum Miereakker aan de Miereakker in Reeuwijk. Top realiseert voor eigen rekening en risico 4.500 m2 winkelruimte, een parkeerkelder en 41 appartementen.

Begin bouw winkelcentrum Miereakker Reeuwijk

Het gaat om een investering van in totaal 28 miljoen euro. De Hoge Dennen nam de winkelruimte in belegging. De nieuwbouw wordt medio 2014 opgeleverd.

De ontwikkelaar verwierf het oude winkelcentrum in Reeuwijk van White Stone Investments. Het oude winkelcentrum is onlangs gesloopt. Om op dezelfde locatie de nieuwbouw te kunnen verwezenlijken, verplaatste Top elf winkeliers naar een tijdelijk winkelcentrum elders in Reeuwijk.

In het nieuwe winkelcentrum wordt Jumbo de grote trekker met een vestiging van 1.500 m2. Daarnaast omvat het winkelcentrum nog achttien winkelunits, die rond een nieuw dorpsplein liggen. Boven het winkelcentrum komen 41 appartementen. Dertig appartementen verkocht Top al aan de Reeuwijkse woningbouwvereniging. Elf appartementen worden in de vrije sector te koop aangeboden. Het projectmanagement voor de nieuwbouw is in handen van FiMek Estate uit Zaltbommel. Aannemer is De Vries & Verburg uit Stolwijk. Architect van het plan is RPHS.

Frank van Kessel van Top Vastgoed: ‘Miereakker is een project dat we nog vóór de crisis hebben ontwikkeld. Je ziet veel van dit soort plannen sneuvelen in de huidige economie. Het heeft enorm veel creativiteit en energie gekost om tot realisatie te komen in deze marktomstandigheden. We zijn er erg trots op dat dit is gelukt.’ Het project in Reeuwijk is een van de drie projecten die Top de laatste maanden onder handen heeft genomen. Vorige maand begon de bouw van het door Top ontwikkelde winkelcentrum De Leim in Maastricht (5.500 m2). Dit najaar begint de bouw van 25.000 m2 winkelruimte aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam. Onlangs leverde Top de herontwikkeling op van winkelcentrum De Vlieger in Zoetermeer (2.000 m2).

Reageer op dit artikel