nieuws

Begin bouw 126 appartementen in Den Bosch

regios

Gisteren begon de bouw van nieuwbouwproject De Amazones in Den Bosch. De Amazones is een initiatief van Van Wanrooij Projectontwikkeling en betreft de nieuwbouw van drie identieke woontorens met in totaal 126 appartementen en een ondergrondse stallinggarage met ongeveer 180 parkeerplaatsen. Bovenop de stallinggarage wordt een park aangelegd.

Begin bouw 126 appartementen in Den Bosch

Het project ligt op loopafstand van het centrum en grenst aan het Prins Hendrikpark. De woontorens zijn ontworpen door voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (DOK architecten).

Elke woontoren bevat veertien woonlagen. Elke woonlaag bevat drie appartementen (vaak 4-kamerappartementen), variërend in oppervlakte van ongeveer 105 tot 130 m2 met buitenruimtes tot 25m2. Twee woontorens zijn bestemd voor verhuur en worden door Vesteda op de markt gebracht. De meest zuidelijk gelegen woontoren bevat uitsluitend koopappartementen.

De verkoop begon in juni 2012 en in december was ruim 50 procent van de verkoop gerealiseerd.

Reageer op dit artikel