nieuws

Amvest ontwikkelt 390 woningen in Amsterdam

regios

Amvest sloot een erfpachtovereenkomst met de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van 390 nieuwe woningen in stadsdeel Oost. De woningen worden gebouwd op zes kavels in het Cruquiusgebied, waarvan er één nu nog plaats biedt aan betonmortelcentrale Albeton. Dat bedrijf verhuist naar een andere locatie.

Amvest ontwikkelt 390 woningen in Amsterdam

Het project van Amvest moet het begin inluiden van de herontwikkeling van de locatie tot woon/werkgebied. Anders dan voorheen zal de gemeente zich bepreken tot een faciliterende rol. Amsterdam doet geen voorinvesteringen meer. Amvest is zelf verantwoordelijk voor de uitplaatsing van bedrijven die nu nog op de planlocatie zijn gevestigd. Daartegenover staat een grotere vrijheid voor de ontwikkelaar om meer of minder woningen te bouwen en het plan groter of kleiner te maken. Het streven is om het eerste project te realiseren in 2014.

Reageer op dit artikel