nieuws

Amsterdam koploper datacenterruimte

regios

De opname van datacenterruimte in Europa is in 2012 met ruim 12 procent gestegen, zo blijkt uit de laatste European Data Centres MarketView van CBRE. Dit rapport geeft elk kwartaal de ontwikkelingen weer in de vijf belangrijkste Europese datacenterlocaties: Londen, Frankfurt, Parijs, Amsterdam en Madrid.

Het aanbod van datacenter-capaciteit steeg vorig jaar met een recordvolume van 106MW, waarbij Amsterdam en Londen de grootste stijgingen lieten zien. Daarnaast heeft de consolidatie van exploitanten zich onverminderd doorgezet, waardoor een aantal van de belangrijkste partijen heeft kunnen uitbreiden, zowel in bestaande als in nieuwe markten.

Het merendeel van de opname kwam voor rekening van de Technologie, Media en Telecom (TMT) sector. Snel groeiend cloud-gebruik en ontwikkelingen in zakelijke en persoonlijke technologie zijn de belangrijkste drijfveren voor groei in deze sector. De verwachting is dat deze zich in de nabije toekomst voortzet.

Vooral Amsterdam versterkte haar status als strategische hub voor dit soort bedrijven. De stad heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een opnamerecord gevestigd. De vraag naar datacentercapaciteit vertoont op dit moment geen teken van verzwakking en CBRE voorspelt dat Amsterdam ook in het komende jaar een vooraanstaande rol zal spelen in de digitale economie.

Reageer op dit artikel