nieuws

Zorgappartementen in nieuw Hof te Dieren

regios

In de loop van dit jaar begint de bouw van Het Hof te Dieren, een statig landhuis met 38 zorgappartementen in het huidige historische landschapspark. Het project is een samenwerking tussen zorgvastgoedontwikkelaar ZorgID en zorgondernemer Aliantus Living samen met grondeigenaar Stichting Twickel, melden partijen in een persbericht.

De nieuwe huisvesting komt op de plaats waar tot 1945 het hoofdgebouw van het landgoed stond. Het project heeft de steun van gemeente Rheden, provincie Gelderland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In het Hof te Dieren worden ook veertig zorgmedewerkers gehuisvest.

Met de herbouw krijgt het park weer een woonfunctie die ook in financiële zin zal bijdragen aan de instandhouding van het landgoed. De appartementen zijn ruim opgezet. Daarnaast is er veel gemeenschappelijke ruimte. Doordat bewoners over het algemeen geen auto bezitten, is er vrijwel geen sprake van parkeerdruk of een verkeersaanzuigende werking, laten de partijen weten. Het park zal net als in de afgelopen jaren regelmatig worden opengesteld voor belangstellenden.

Reageer op dit artikel