nieuws

Wooncomplex arbeidsmigranten opent in Laakhaven

regios

Wethouder Marnix Norder opende vrijdag een nieuw wooncomplex voor arbeidsmigranten in Den Haag Laakhaven. Het complex bestaat uit 95 studio’s waarin 190 werknemers kunnen verblijven. Elke studio is geschikt voor twee personen en is voorzien van een slaap- en woongedeelte met keuken, aparte badkamer en wifi. Het pand heeft vier verdiepingen en blijft in eerste instantie voor vijf jaar staan.

RIEFF is een huisvestingsconcept gericht op buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland verblijven. Het is een samenwerking tussen Jan Snel Flexibel Bouwen, arbeidsbemiddelaar OTTO Work Force en Strataegis (het moederbedrijf van onder andere uitzendbureau ForeignFlex en huisvester Jobhousing). RIEFF verwacht op korte termijn nog enkele complexen te realiseren.

Marnix Norder, wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van Den Haag, is blij met het wooncomplex. ‘Voor het leeuwendeel van de migranten uit Midden- en Oost-Europa geldt dat zij werk doen waaraan veel behoefte is. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de economie van onze stad. Het is daarom belangrijk dat een aantal zaken goed zijn geregeld. Dat begint met goede huisvesting.’

Volgens Harry van Zandwijk, een van de initiatiefnemers, snijdt het mes aan twee kanten. ‘In sommige gevallen wonen buitenlandse werknemers onder slechte omstandigheden in overvolle huizen of in bungalowparken, waardoor ze soms voor overlast in hun omgeving zorgen. Wij vinden dat je zo niet met mensen omgaat en daarom willen we de huisvesting voor deze groep mensen goed regelen.’

Reageer op dit artikel