nieuws

‘Woningbouw Houthaven niet op losse schroeven’

regios

De ontwikkeling van ongeveer 2.000 woningen in de nieuw te realiseren Amsterdamse wijk Houthaven staat niet op losse schroeven. Dat stelt Co Stor, projectdirecteur van de gemeente Amsterdam in reactie op berichtgeving gisteren in het Parool.

‘Woningbouw Houthaven niet op losse schroeven’

 Volgens het Parool dreigt het ambitieuze woningproject te stranden, nu corporaties Stadgenoot en Rochdale zich hebben teruggetrokken. Ook De Key zou willen opstappen. De projectdirecteur bevestigt dat Stadgenoot en Rochdale de VOF ‘om hun moverende reden’ hebben verlaten, maar de ‘lege’ plekken zijn of worden snel opgevuld, stelt Stor. ‘De al betrokken projectontwikkelaar Synchroon neemt het deel van Stadgenoot over. Voor het deel van Rochdale hebben zich al een tiental serieuze partijen gemeld. Het gaat om ontwikkelaars, bouwers en institutionele beleggers met een bewezen track record. Binnen 2,5 maand heb ik een akkoord met een of meer van deze partijen.’

De bouw van een noodzakelijke tunnel is inderdaad uitgesteld, bevestigt de projectdirecteur. Maar dit uitstel vormt geen belemmering voor de woningbouw, voegt hij eraan toe. ‘We hebben de tunnel al aanbesteed en gegund. Maar we leggen de gunning pas in december voor aan het gemeentecollege, omdat we eerst de afspraken over grondaankopen met de nieuwe partijen moeten vastleggen.’ Aan het aantal woningen wordt evenmin getornd. ‘Dat blijft staan op maximaal 2.000. Wel verschuift de balans van koop naar meer huur in het middeldure segment.’

Reageer op dit artikel