nieuws

Verklaringen in vastgoedzaak blijven in kluis

regios

De verklaringen van een getuige in de Limburgse vastgoedfraudezaak rond Joep J. blijven in de kluis. Het gerechtshof in Den Haag geeft het Openbaar Ministerie (OM) geen toestemming om de geheime verklaringen aan de onderzoeksrechter te overhandigen.

Verklaringen in vastgoedzaak blijven in kluis

De verklaringen liggen in de kluis omdat de getuige, Pascal H., bedreigd zou zijn. Volgens de wet mogen zulke verklaringen niet openbaar gemaakt worden. Tegen hoofdverdachte Joep J. is in december 2,5 jaar celstraf geëist. Volgens het OM blijkt uit jarenlang onderzoek (codenaam Landlord) dat hij rijk is geworden door vastgoed- en belastingfraude, witwassen, oplichting en het faciliteren van wietkwekerijen. J.’s advocaat Theo Hiddema wil de verklaringen van Pascal H. inzien, omdat hij aanwijzingen heeft dat H. daarin over Joep J. praat. Volgens het OM staat er niets relevants over J.

Reageer op dit artikel