nieuws

Van der Valk Exclusief naar Bedrijvenpark Deventer

regios

De eerste kavel van A1 Bedrijvenpark Deventer is verkocht, meldt gemeente Deventer in een persbericht. Van der Valk Exclusief vestigt zich met een duurzaam viersterrenplushotel met congrescentrum op een zichtlocatie langs de A1. Het hotel krijgt 120 kamers, een wellness center en congrescentrum.

Van der Valk Exclusief naar Bedrijvenpark Deventer

Naar verwachting wordt het hotel in 2016 in gebruik genomen. De verkochte kavel van 2,3 hectare ligt pal naast de snelweg A1 bij afslag 24, Deventer-Oost. Daar komt ook de hoofdontsluiting van het bedrijvenpark. Paul van der Valk noemt de vestigingslocatie ideaal. ‘Deventer is een prachtige Hanzestad aan de IJssel met een rijke historie en het mooie Sallandse buitengebied. Met dit hotel richten wij ons dan ook op zowel de toeristische als de zakelijke markt. Het hotel ligt centraal op de as Randstad -Duitsland en bij het kruispunt A1 – A50, dus het wordt een ideale locatie voor zakelijke besprekingen en congressen.’

Wethouder Robin Hartog Heys van Deventer stelt dat de ontwikkeling van A1 Bedrijvenpark Deventer lang op zich heeft laten wachten. ‘Maar dit is een mooie start die directe werkgelegenheid voor Deventer oplevert, meer omzet en werk voor bedrijven en de toeristische sector in de stad. Ik denk dat de komst van Van der Valk andere bedrijven over de streep zal trekken.’ Eind september 2012 begon de kavelverkoop van A1 Bedrijvenpark Deventer. Het bedrijvenpark krijgt een parkachtige uitstraling met veel groen en water. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van 129 hectare, waarvan 56 hectare uitgeefbaar is.

Reageer op dit artikel