nieuws

Utrechtse huisbaas moet dwangsommen betalen

regios

Een Utrechtse huisbaas moet zeventien door de gemeente opgelegde dwangsommen betalen. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan 300.000 euro. De bestuursrechter in Utrecht gelooft niet dat de man de post die de gemeente hem zond, steeds niet heeft ontvangen.

Utrechtse huisbaas moet dwangsommen betalen

De rechter oordeelde vrijdag in een zaak die de gemeente tegen de weigerachtige huisbaas aanspande. De gemeente had hem aangesproken op gebreken en illegale bouwwerkzaamheden. De man beweerde dat hij nooit post had gezien. Zijn brievenbus op zijn postadres in België zou zijn gesloopt. Een andere keer zei hij dat hij daar geen postadres meer had of dat de post niet was bezorgd.

De rechter vindt dat uit antwoorden die de huisbaas aan de gemeente verstuurde, blijkt dat hij in elk geval een grote hoeveelheid post wel heeft ontvangen. De Utrechter koos er blijkbaar voor daaraan geen aandacht te besteden. Ook legde hij tegenstrijdige verklaringen af in verschillende beroepsprocedures. Zijn verweer is daarom ‘evident ongeloofwaardig’, aldus de rechtbank. De rechter verwierp vrijdag ook de bewering dat de gemeente een hetze zou voeren tegen de huisbaas. ‘Dat de gemeente met vasthoudendheid werk maakt van haar handhavingsbevoegdheid, betekent nog niet dat er sprake is van een hetze.’

Reageer op dit artikel