nieuws

Terneuzen zet streep door 6.000 m2 winkels

regios

De ontwikkeling van 6.000 m2 winkel- en horecaruimte in het project de Kop van de Noordstraat in Terneuzen is voor onbepaalde tijd van de baan. Dat maakte de gemeente Terneuzen gisteren bekend.

Terneuzen zet streep door 6.000 m2 winkels

Ontwikkelaar Leyten/NL Development, woningcorporatie Clavis en financier Rabobank zien geen mogelijkheid om een koop- en realisatieovereenkomst met Terneuzen te sluiten, aldus de gemeente. Reden is dat er bij commerciële partijen te weinig interesse is voor de invulling van het plan. De gemeente ziet daarom geen heil in een verlenging van de contractperiode met de ontwikkelaars.

Hoewel de samenwerking met de ontwikkelpartijen (Leyten/NL Development, Clavis en Rabobank) formeel voorbij is, zet de gemeente nog geen definitieve streep door het plan dat er al ligt voor ‘De Kop’. Mochten de ontwikkelaars de komende tijd alsnog een koop- en realisatieovereenkomst voor het plan met de gemeente willen sluiten, dan wil de gemeente die mogelijkheid niet op voorhand terzijde schuiven. Het braakliggende terrein wordt daarom voor de tussenliggende periode verfraaid.

Projectwethouder Frank van Hulle zegt in een reactie: ‘Wij moeten constateren dat de komende tijd een goede invulling voor De Kop nog niet aan de orde kan zijn. Dat komt door de economische tegenwind en het veranderend consumentengedrag, bijvoorbeeld de toenemende verkoop via internet en de invloed die dit heeft op het beleid van winkelbedrijven. In betere tijden willen wij voor een resultaat gaan dat deze belangrijke plek van Terneuzen verdient. We willen dus niet overgaan tot het uitkleden van het plan, of het in stukjes knippen van de ideeën. De Kop van de Noordstraat is daarvoor een te belangrijk gebied. We richten ons op een goede kwalitatieve invulling en niet alleen op een snelle oplossing.’

Reageer op dit artikel