nieuws

Primark in najaar naar Stadshart Zoetermeer

regios

In het najaar opent de Ierse modeketen Primark een vestiging in Stadshart Zoetermeer. Met 3.530 m2 winkelruimte is dit de op twee na grootste vestiging van de populaire discounter in Nederland.

Primark in najaar naar Stadshart Zoetermeer

Dat meldt de Frans-Nederlandse beursgenoteerde vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco in een persbericht. Uit eerdere winkelopeningen is gebleken dat Primark als een magneet op consumenten werkt.

Dat is ook de ervaring van andere winkelcentra binnen de Europese portefeuille van Unibail. Na de komst van Primark in de eerste maanden na de opening zorgt de keten zelfs voor een significante stijging van bezoekersaantallen en omzet voor bestaande winkeliers. Een ingewikkeld schuifplan van 2012 maakt de komst van Primark in Stadshart Zoetermeer mogelijk. Unibail-Rodamco heeft in goed overleg een behoorlijk aantal huurders verplaatst en heeft daarnaast ook een leegstaand kantoorgebouw getransformeerd tot een nieuwe winkellocatie voor H&M.

In de toekomst verwacht Unibail-Rodamco meer van dergelijke aanpassingen in bestaande winkelgebieden te kunnen doen om aan de wensen van succesvolle retailers en consumenten te kunnen blijven voldoen. Shoppingcentremanager Monique van Geemert: ‘De komst van een internationaal bekende en populaire retailer als Primark maakt het aanbod van Stadshart Zoetermeer nog breder en aantrekkelijker voor consumenten, ook uit de regio. Consumenten hebben binnenkort in Zoetermeer nog meer keuze uit producten in alle verschillende prijscategorieën.

Reageer op dit artikel