nieuws

Ondanks protest krijgt Steenwijk 30.000 m2 retailpark

regios

Het college van de gemeente Steenwijkerland verleende dinsdagavond een vergunning voor de bouw van een retailpark van 30.000 m2. Het zogeheten Focus-U-park komt op bedrijventerrein Eeserwold langs de A32 bij Steenwijk. In het retailpark komt onder meer een hypermarkt van 7.000 tot 8.000 vierkante meter.

Winkeliers uit de binnenstad van Steenwijk vrezen leegloop, maar volgens ontwikkelaar Focus Retail Development zal het retailpark juist extra bezoekers genereren voor de binnenstad. Handelsvereniging Steenwijk is zeer teleurgesteld in de gemeente Steenwijkerland, meldt RTV Oost. De belangenvereniging zou er geen probleem mee hebben als de winkels een aanvulling voor de binnenstad zouden zijn. Maar het ziet ernaar uit dat de winkels daar juist mee concurreren, aldus lokale winkeliers. De handelsvereniging denkt erover om tegen de vergunning in beroep te gaan. Ook wethouder Peter van der Terp (CDA) verwacht nog bezwaren. ‘Men vreest een Frans beeld van een lege stad en een volle hypermarché’, zei hij tegen de Telegraaf.

Reageer op dit artikel