nieuws

Ombouw scholen in Amsterdam-Zuid tot appartementen

regios

Lingotto is gisteren begonnen met het transformeren van drie voormalige schoolgebouwen aan de Floris Versterstraat 10 en 11 en aan de Bennebroekstraat 11-13 in Amsterdam Zuid naar 24 appartementen. Inmiddels zijn 21 van de 24 appartementen verkocht.

Ombouw scholen in Amsterdam-Zuid tot appartementen

De drie oude schoolgebouwen zijn vrijgekomen door de bouw van de nieuwe brede school aan de Theophile de Bockstraat in Amsterdam Zuid. Voor de herontwikkeling van de gebouwen, schreef het Amsterdamse stadsdeel Zuid in 2011 een aanbesteding uit, waarop het project aan Lingotto is gegund. De ontwikkelingsovereenkomst kwam uiteindelijk in april 2012 tot stand. De appartementen zijn gemiddeld 150m2 groot en zijn ontworpen door Hund Falk Architecten. De casco verbouw zal circa acht maanden in beslag nemen. De uitvoering wordt, na voorbereiding in bouwteam, verzorgd door Van Wijnen Haarlemmermeer.

Reageer op dit artikel