nieuws

OM onderzoekt lek in zaak-Van Rey

regios

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg onderzoekt of iemand informatie heeft gelekt uit het strafrechtelijk onderzoek naar Jos van Rey (VVD). Dat maakte het OM woensdag bekend.

OM onderzoekt lek in zaak-Van Rey

Er zou informatie zijn gelekt aan NRC Handelsblad en Dagblad de Limburger. Journalisten van beide kranten stond op 29 januari te posten bij de woning van Piet van Pol in Roermond, waar de recherche even later binnen viel. Het lijkt erop dat de kranten vooraf van die inval wisten. De woordvoerster van het OM wil hier niet op in gaan. ‘We onderzoeken of er gelekt is uit het onderzoek naar de handel en wandel van Jos van Rey. Meer zeggen we niet’, aldus de woordvoerster. Projectontwikkelaar Piet van Pol wordt verdacht van het omkopen van zijn vriend en voormalig senator en wethouder Van Rey.

Reageer op dit artikel