nieuws

Nijmegen wil 30.000 m2 detailhandel bij Ressen

regios

Nijmegen wil in de Waalsprong bij de ovatonde en het transferium Ressen ruimte bieden aan grootschalige winkels op het gebied van vrije tijd. Het gaat in de visie van het gemeentebestuur om grote detailhandel die in het stadscentrum niet goed past en aanvullend is op het winkelaanbod in de Nijmeegse binnenstad.

Nijmegen wil 30.000 m2 detailhandel bij Ressen

Burgemeester en wethouders willen inspelen op veranderingen in het winkelgedrag. Mensen gaan steeds vaker voor het gericht aankopen van bijvoorbeeld witgoed naar grote winkels met een heel ruime sortering, zo is de redenering. In het stadscentrum is onvoldoende ruimte voor dergelijke grootschalige aanbieders. Bij Ressen is geen ruimte voor de food- en kledingsector.

Naast de grootschalige detailhandel tot in totaal 30.000 m2 bvo (bruto vloeroppervlak) wil Nijmegen ook andere kansrijke doelgroepen ruimte bieden op de locatie Ressen. Zo wil de gemeente voor kantoren, bedrijfsruimtes, zorgfuncties, horeca en ontspanning circa 10 hectare reserveren.

De uitbreiding van grootschalige detailhandel gaat in samenwerking met gemeenten in de regio, verzekert Nijmegen. De locatie Ressen is in 2006 in het Regionaal Plan 2005-2020 van de Stadsregio aangewezen als locatie voor grootschalige detailhandel. De plek werd toen al gezien als de bezoeklocatie voor het middengebied van de Stadregio als het gaat om grootschalige detailhandel.

Burgemeester en wethouder presenteren hun ambitiedocument voor Ressen vandaag aan de raadsleden. Afhankelijk van de besluitvorming van de gemeenteraad komt er deze zomer een bestemmingsplan voor Ressen om de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel