nieuws

Nieuwe structuurvisie Nijmegen

regios

Nijmegen maakt de komende jaren een omslag van investeerder in grootschalige ruimtelijke projecten naar het faciliteren van kleinschalige ontwikkelingen vanuit de markt. Dat is een belangrijk onderdeel van de nieuwe structuurvisie die gisteren werd vrijgegeven voor inspraak.

Nieuwe structuurvisie Nijmegen

De structuurvisie beschrijft op hoofdlijnen de voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen in de stad en geeft de beleidskeuzes weer die de gemeente hierin maakt. In Nijmegen heeft de traditionele industrie grotendeels plaatsgemaakt voor kennisgebaseerde economie en nam het aantal ZZP’ers toe. Door de toename van het internetwinkelen verandert het karakter van de binnenstad. Mensen komen minder naar de stad voor doelgerichte aankopen, maar juist meer om iets te beleven.

Nijmegen zet daarom in op een gedifferentieerd aanbod van werklocaties, houdt rekening met een afnemende en veranderende vraag naar kantoren en stimuleert de campusontwikkeling. De binnenstad kan worden versterkt door het uitbreiden van toeristische locaties, door meer ruimte te geven aan de horeca en mee te groeien met ontwikkelingen op winkelgebied, door soepelere vestigingsregels voor nieuwe winkels en concepten. Omdat bereikbaarheid van wezenlijk belang is voor het economisch klimaat, blijft Nijmegen ook daarin investeren.

Reageer op dit artikel