nieuws

Mondriaanmuseum kan de deuren openen

regios

Niets lijkt de opening van Villa Mondriaan in het Achterhoekse Winterswijk in mei nog in de weg te staan. De Provinciale Staten van Gelderland steunden woensdagmorgen met 460.000 euro subsidie het museum, dat gewijd wordt aan het jeugdwerk van Piet Mondriaan.

Mondriaanmuseum kan de deuren openen

Het nieuwe museum vestigt zich in en bij het huis waar kunstschilder Mondriaan (1872-1944) zijn jeugd doorbracht. Aan de verbouwing van de in totaal drie panden is eind januari begonnen. De totale investeringskosten zijn op 2,5 miljoen euro geraamd. Het Haags Gemeentemuseum leent werken uit de uitgebreide Mondriaancollectie uit aan het nieuwe museum. Ook jeugdwerken van Mondriaan uit het Winterswijkse museum Freriks verhuizen straks naar Villa Mondriaan.

Reageer op dit artikel