nieuws

Matrix VI in Science Park opgeleverd

regios

Op 1 maart nemen de eerste bedrijven hun intrek in het nieuwe laboratorium/kantoorgebouw van circa 6.000 m2 in Science Park Amsterdam.

Matrix VI in Science Park opgeleverd

Het gebouw werd ontworpen door Ector Hoogstad Architecten en is gerealiseerd door Sprangers Bouw in Breda. Oostelbos Van Den Berg voerde directie namens de opdrachtgever Matrix Innovation Center. Matrix VI heeft in totaal ongeveer 14,5 miljoen euro gekost en is mogelijk gemaakt door een EFRO subsidie. Matrix Innovation Center heeft al diverse andere bedrijfsverzamelgebouwen in het Science Park in eigendom en exploitatie. Inmiddels is circa de helft van de nieuwbouw verhuurd aan diverse bedrijven, waaronder: Vancis, SMS-oncology, Van Loon Chemical Innovations, MITOX Consultants, Pharma Holland Consultancy en Lighthouse Instruments.

Geert Haksteen, directeur van het Matrix Innovation Center, is tevreden met de ontwikkeling en verwacht de resterende ruimte conform de prognoses in de komende anderhalf jaar te verhuren aan bedrijven in de chemie en Life Sciences. De andere Matrixgebouwen hebben een bezettingsgraad van meer dan 90 procent. Science Park Amsterdam als geheel heeft nauwelijks geen leegstand. Er wordt nog gezocht naar huisvestingsoplossingen voor enkele grotere gebruikers die zich in het Science Park Amsterdam willen vestigen.

Reageer op dit artikel