nieuws

Locatieonderzoek naar schaatsbaan

regios

Er komt een locatieonderzoek naar een commerciële overdekte 400 meterschaatsbaan in Rotterdam. Dat bevestigde een woordvoerster bij de gemeente Rotterdam maandag.

Locatieonderzoek naar schaatsbaan

Eerder al meldde investeerder en schaatsliefhebber Michael van de Kuit zich bij de gemeente met de wens een schaatsbaan in Rotterdam-Zuid aan te leggen. Het zou gaan om een investering van ongeveer 15 miljoen euro. De schaatsbond KNSB was daar erg blij mee, omdat er in Nederland genoeg belangstelling zou zijn voor schaatsen op een binnenbaan.

De gesprekken bij de gemeente liepen echter op niets uit, omdat de ondernemer geen zin zou hebben de benodigde procedures te doorlopen. ‘Ik weet dat ik morgen een schaatsbaan wil en volgende week ook nog wel, maar of ik daar over vier jaar nog mee bezig wil zijn, weet ik niet’, zei hij toen. Hij benadrukte in korte tijd de baan te willen realiseren.

Fracties in de gemeenteraad zouden het gesprek tussen verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan (Sport) en de ondernemer hebben vlotgetrokken. Het locatieonderzoek houdt onder meer in dat er wordt gekeken naar een locatie die voldoende ruimte biedt, ook voor faciliteiten als parkeergelegenheid bij de baan en infrastructuur er omheen. ‘Daarna moet er een businesscase door de initiatiefnemer worden gemaakt’, aldus de woordvoerster.

Ondertussen bestaat er ook een stadsinitiatief dat de aanleg van een 400 meterschaatsbaan bij de sportvelden aan het Toepad in Rotterdam-Kralingen mogelijk moet maken. Het is een simpelere versie van wat Van de Kuit wil, maar zou wel eind volgend jaar al gerealiseerd kunnen zijn. Dan moeten de initiatiefnemers, Stichting Sportland, wel de wedstrijd om het beste stadsinitiatief winnen. Er komt dan 2,5 miljoen euro beschikbaar. De aanleg van de baan, die alleen in de winter wordt opgebouwd, kost enkele miljoenen euro’s.

Reageer op dit artikel