nieuws

Limburg stopt 43,5 miljoen in Campus Chemelot

regios

De provincie Limburg investeert 43,5 miljoen euro extra in de verdere groei van de Campus Chemelot in Geleen. Met dat bedrag kan nieuwbouw gefinancierd worden, nu de banken niet over de brug komen.

Dat maakte de Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens vrijdag bekend. DSM, Sabic, Lanxess en de Universiteit Maastricht willen in versneld tempo gaan bouwen op het industrieterrein Chemelot. Om vertraging te voorkomen investeert de provincie extra, bovenop de 55 miljoen die Limburg eerder al in de campus stak. Beurskens gaat ervan uit dat het geld wordt terugverdiend.

Onderdeel van het masterplan voor Chemelot Campus in Sittard-Geleen is de ontwikkeling van 40.000 m2 aan kantoren, laboratoria en hallen. Deze ontwikkeling omvat het zogeheten Accelator-gebouw (4.250 m2), vijf gebouwen voor de gezamenlijke huisvesting van kantoren en laboratoria en vier hallen. Daarbij zal de ontwikkeling van een nieuw gebouw pas beginnen als andere nieuwbouw vol is.

Ook moet er op de Chemelot Campus een Network Plaza komen, met faciliteiten voor alle 2.000 gebruikers van deze campus. De stichtingskosten voor dit pand worden geschat op 17,1 miljoen euro. Ook voorziet het plan in de overdracht van 25.000 m2 aan vastgoed aan het consortium achter Chemelot Campus. Het gaat om een publiek-private samenwerking van de provincie Limburg, DSM, Universiteit Maastricht / Maastricht Universitair Medisch Centrum+.

Reageer op dit artikel