nieuws

Kleine winkeliers stellen Tilburg ultimatum

regios

De Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling en 149 kleine winkeliers hebben de gemeente Tilburg een ultimatum gesteld. De gemeente moet voor vrijdag 13.00 uur toezeggen op te treden tegen winkels die op zondag open zijn; zo niet, dan spant ze een kort geding aan.

Kleine winkeliers stellen Tilburg ultimatum

De rechter bepaalde twee weken geleden dat Tilburg winkels onterecht toestemming heeft gegeven om 52 zondagen per jaar open te gaan. Op dit moment mogen ze dan ook officieel niet open, maar de gemeente kondigde aan naleving niet te zullen handhaven. Afgelopen zondag gingen tientallen winkels open. De stichting en winkeliers spreken over een massale schending van wetgeving.

De gemeente werkt aan een nieuwe verordening en legde alle mogelijke scenario’s maandagavond voor het eerst voor aan de gemeenteraad. Op 18 maart moet de raad een definitieve keuze maken. De Eerste Kamer bespreekt in maart ook een wetswijziging. Als de Senaat akkoord gaat, krijgen gemeenten sowieso de vrijheid om koopzondagen toe te staan of juist te verbieden.

Reageer op dit artikel