nieuws

Hilversum wil VARA en BNN behouden

regios

Hilversum wil de VARA en BNN behouden voor ‘de mediastad van Nederland’. In de Gooise plaats zijn zeker twee locaties te vinden waar de omroepen na hun beoogde fusie huisvesting kunnen vinden. Dat liet de gemeenteraad van Hilversum woensdag in een brief aan de directies van beide omroepen weten.

Hilversum wil VARA en BNN behouden

De VARA en BNN willen na de fusie verhuizen naar Amsterdam, maar Hilversum raadt de directies aan dat besluit nog eens goed te overwegen. De helft van de medewerkers van de VARA zou bijvoorbeeld helemaal niet naar Amsterdam willen verkassen.

Als de omroepen niet op het Mediapark willen blijven, zouden ze kunnen verhuizen naar Werf 35, een voormalig industrieterrein dat op dit moment wordt verbouwd tot een ‘campus voor crossmedia’. Ook staat naast het station in Hilversum een kantoor leeg met daarnaast voldoende ruimte voor een evenementenplein. ‘Inspirerender en toegankelijker dan een kantoor in Amsterdam Zuid-Oost’, vindt de raad. Verhuizing van de VARA en BNN betekent niet de teloorgang van Hilversum als mediastad, maar de werkgelegenheid is de regio veel waard, aldus de plaatselijke politici.

Reageer op dit artikel