nieuws

Groen licht 300 woningen Leeuwarden

regios

De bouw van 300 woningen aan de zuidkant van Leeuwarden kan doorgaan. Dat laat de gemeente weten in reactie op een uitspraak gisteren van de Raad van State.

Groen licht 300 woningen Leeuwarden

In een definitieve uitspraak bepaalde ’s lands hoogste rechtscollege dat het verlies aan weidevogels door de nieuwbouw voldoende wordt gecompenseerd. Als gevolg van dit besluit mogen in het plangebied Wiarda ongeveer 300 woningen gebouwd worden. De gemeente Leeuwarden begint binnenkort met de aanleg van de waterpartijen om en door de nieuwe woonwijk. In de loop van dit jaar maakt de gemeente de eerste fase van Wiarda bouwrijp. In 2014 worden dan de eerste bouwwegen aangelegd en start de woningverkoop. Begin 2015 worden de eerste woningen opgeleverd.

Bouwplan Wiarda maakt deel uit van de Zuidlanden. Met luxere woningen en recreatieve voorzieningen wil Leeuwarden mensen met een gemiddeld of hoger inkomen blijvend aan de hoofdstad binden. Alleen zo kan Leeuwarden de economisch gezonde en goed bereikbare hoofdstad van Fryslân blijven, aldus de stad. Er zijn volgens projectsite dezuidlanden.nl veertien ontwikkelaars bij Zuidlanden betrokken, waaronder AM, Heijmans, Bouwfonds en Van Wijnen.

Reageer op dit artikel