nieuws

Fabriek van Delfshaven geopend

regios

Vandaag is De Fabriek van Delfshaven officieel geopend aan de Mathenesserdijk in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. Dat melden woningcorporatie Havensteder en ontwikkelaar Lingotto in een persbericht.

Het voorheen vervallen pand bij de Lage Erfbrug aan de Delfshavense Schie is in 1,5 jaar herontwikkeld tot een bedrijfsverzamelgebouw voor commerciële en maatschappelijke ondernemers.

Het gebouw bestaat nu uit 36 werkunits die alle zijn verhuurd. In het gebouw is een atrium gerealiseerd met gezamenlijke ruimten voor vergaderen, lunchen en borrels. De culturele en educatieve activiteiten en horeca bevinden zich in de ‘laagbouw’ zijn een grote impuls voor de betrokkenheid van omwonenden, de verbinding van de vele culturen in de wijk en de talentontwikkeling bij jongeren in Delfshaven.

Het gebouw is een samenwerking tussen Havensteder, Mei architecthen, BAM Woningbouw en Lingotto, de conceptontwikkelaar van het bedrijfsverzamelgebouw. Met de transformatie willen partijen bijdragen aan de versterking van de wijkeconomie en de levendigheid in Delfshaven. Voorjaar 2010 maakte de toenmalige woningcorporatie PWS (nu Havensteder) de plannen bekend. Destijds ging PWS er vanuit dat de fabriek medio 2012 zou worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel